Tissot PRX – en stilig keeper

PRX var et yndet valg blant klokkekjennere på 70- og 80-tallet. I 2021 relanserte Tissot kolleksjonen og Nå utvides den med en rekke spennende modeller og varianter. Deriblant en elegant og sporty kronograf som vitterlig gir valuta for pengene.

I 1978 skapte Tissot en kvartsklokke preget av en slank kasse med smale timemarkører presentert på en flott stållenke. Noen år etter dette registrerte de det nå så ansette PRX-navnet. «P» står for Presis, “R” for Robust, mens «X» symboliserer 100, som er de antall meterne klokken er vanntett til.

Credit: @teddybaldassare
Credit: @teddybaldassare

PRX 40 mm: Moderne nytolkninger

Istedenfor å tenke i fullstendig nye baner, valgte Tissot å la seg inspirere av sitt eget designs historie da de nye PRX-modellene skulle trylles fram. Originalen fra 1978 ble imidlertid kun levert med kvarts, mens utgavene anno i dag kommer med batteridrevet eller automatisk urverk – begge typer i flere forskjellige varianter – men med det til felles at de alle har en diameter på 40 mm.

I tillegg har denne sveistiske klokkeprodusenten i år utvidet PRX-kolleksjonen med flere tiltalende referanser. Dette inkluderer blant annet en mekanisk kronograf og en kvartsbasert modell, begge 35 mm.

Credit: @teddybaldassare
Credit: @teddybaldassare

PRX Chrono Automatic 42mm: Økt ytelse i velkjent stil

PRX Chrono Automatic 42mm kommer i to varianter, og er kolleksjonens første klokker med tidtakingsfunksjon. Designmessig er disse så absolutt tro mot konseptet; både kassen og lenken er i rustfritt stål, som jo er den vante PRX-stilen. 

Man har valget mellom to skiver – en klassisk sølvfarget med sorte sub-dials og gulldetaljer, og en blå med et sporty preg og hvite sub-dials. Dette kan nok fort bli sommerens store favoritt.

Det må også tillegges at denne modellen yter enda bedre enn forgjengerne, og har en økt gangreserve på 60 timer. Den er også noe større med sine 42 mm.

PRX 35 mm: Slankere unisex-modeller

Ingen av PRX-modellene kan sies å være påtagelig store. Likevel er det nok slik at noen håndledd rett og slett kler litt mindre og slankere klokker. Og nettopp av denne grunn presenterer Tissot nå flere nye kvartsmodeller med en diameter 35 mm. Dette er en størrelse som betegnes som unisex, og er den samme som originalen fra 1978.

Tissot PRX 35 mm kommer i fire utgaver i rustfritt stål; sølvfarget, blå, grønn og lyseblå skive. I tillegg finnes det en utgave med kasse og lenke i PVD-belagt gull og tallskive i samme kulør.

PRX Powermatic 80 40 mm: Luksus med beskjeden prislapp

Mye mulig har vi spart det beste til sist.
Det har seg nemlig slik at Tissot også har kommet med to nye luksuriøse alternativer av PRX Powermatic 80 40 mm. Disse variantene har skiver i fargevalgene blå og brun, og er attpåtil utstyrt med et såkalt rillet bezel i massivt 18 karat rødt gull. 

Urverket er av typen Powermatic 80, og er produsert av Tissots søsterselskap ETA. Balansefjæren er produsert i den antimagnetiske titanlegeringen Nivachron, og modellen har en gangreserve på hele 80 timer. Her får man ikke mindre enn virkelig mye for pengene. 

Tissot PRX er en kolleksjon verdt å stifte nærmere bekjentskap med. Velkommen inn i vår nettbutikk for å ta en titt på disse sporty nyhetene med sitt interessante og appellerende design. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *