Stell av smykker

Diamanter bør oppbevares i smykkeskrin, og skal helst ikke oppbevares løst sammen med andre smykker da diamanter er så harde at de vil kunne lage riper i andre smykker. Diamanter vil lett bli skitne og matte av både kremer, såpe og sminke. Dette vil redusere glansen. Det er derfor viktig med regelmessig rengjøring for at glansen av diamanten skal komme til sin rett. Hos oss kan du få kjøpt ulike rensemidler som vil få diamanten til å skinne igjen. Du kan også bruke et mildt rengjøringsmiddel oppløst i vann. Legg diamantsmykket i oppløsningen, deretter kan du pusse forsiktig med en myk børste eller tannkost. Etter dette skyller du smykket i rent vann og tørker det med en klut. 

Diamantringer trenger litt ekstra stell. Klørne rundt diamanten er av metall som er mykt, og vil derfor slites ned. Diamantringer som brukes daglig vil vi derfor anbefale å få sjekket ca. en gang i året. Hos vår gullsmed kan du få sjekket klør, rense og pusse dine diamantsmykker. Smykkene dine vil da bli så god som ny. 

Stell av gullsmykker

Gullsmykker trenger vanligvis lite vedlikehold, det holder som oftest med normal vask i vann. Om smykkene blir matte eller får mørke flekker kan disse lett fjernes ved å bruke en smykkerens for gull. Det kan også oppstå riper i gullsmykker, dette kan poleres bort av gullsmed for å få en blank og fin overflate. Smykkene vil holde seg finere, og lettere unngå skade eller småbrudd om man husker å ta de av om natten. 

Stell av perler

Perler er vakre, men også skjøre. Den beste måten å oppbevare perlesmykker er i en silkepose i romtemperatur. Perlene holder seg også finest om de blir brukt ofte, da kroppen vil tilføre et naturlig fuktighetsbevarende stoff om er bra for perlene. Perlene er det siste en skal ta på seg, både parfyme, hårspray og sminke er med på å gjøre perlene matte og fargeløse. Perlene skal ikke oppbevares i bomull da bomull tiltrekker seg fuktighet som gjør at perlene tørker ut. På den andre siden tåler perler dårlig vann, og skal ikke oppbevares på for eksempel badet der det er høy fuktighet. Om du er uheldig og har fått fett eller sminke på perlene kan du fjerne det med en myk klut fuktet i mildt såpevann. 

Stell av sølvsmykker

Sølvsmykker holder seg best om det blir brukt ofte. Hvis det brukes daglig vil det ta lang tid før det begynner å oksidere. Sølv i bruk må derfor ikke pusses like ofte som sølv som blir liggende i smykkeskrinet. Om smykkene er blitt mørke og behøver en rens finnes det mange rensemidler en kan ta i bruk. Vi har flere varianter som kan gjøre dine sølvsmykker blanke igjen. Har du vært uheldig og fått riper i sølvsmykkene dine kan du levere de inn hos oss for å få de polert, da blir de god som ny. Når det gjelder oppbevaring av sølv vil det holde seg best om de oppbevares i plast eller lufttette poser adskilt fra annet sølv.

Se alle pussemidler