Service og reparasjon av ur
 hos ditt lokale urmakerverksted

Hos F. Lohne i Bergen har urservice alltid vært en betydningsfull del av forretningen helt siden 1958. Vi legger stor vekt på å holde oss oppdatert om utviklingen i faget, og er særlig opptatt av å oppfylle kundens ønsker. Våre dyktige fagurmakere lever av å fikse tiden og gjennomfører service på flere kjente klokkemerker, med hovedfokus på armbåndsur. 

Tålmodighet, godt syn og en stø hånd er det aller viktigste for en urmaker. Som all annen mekanikk, trenger også klokker et spaopphold for sjekk og vedlikehold.Urservice
 

Vi tar i mot reparasjoner direkte i alle våre butikker. Du kan også sende reparasjoner med posten. Ferdigstilte reparasjoner returneres senest en uke etter betaling er mottatt. Standard forsendelse er Norgespakke med sporing. Prisoverslag varierer og avhenger av hvilket ur det gjelder og hva som skal utføres. Vi gir alltid et pristilbud før service blir iverksatt.
 

 Autorisert urmakerverksted 

Vi utfører service på de prestisjefylte merkevarene vi fører. Andre merkevarer sender vi til godkjent servicesenter og merkeverksted for deg. Eksempel Grand Seiko, Omega ol. Se i servicehefte for nyttige råd og instrukser fra produsenten.
 

Vedlikehold av et mekanisk ur. 

Service på mekaniske armbåndsur anbefales hvert femte til sjette år. Dette gjelder både automatisk og manuelt opptrekk. Ved temperatursvingninger kan det dannes kondens, kontakt da autorisert forhandler. Mekaniske ur trenger ofte noen uker for å kjøre seg inn og etter noen måneder vil nøyaktigheten stabilisere seg. 

Vanntetthet 

Vær nøye når du sjekker urets betegnelse. Informasjonen finner du som oftest på urets baklokk. 

  • Vannbeskyttet 3 atm / 30 meter: Tåler vanlig daglig bruk, men vær forsiktig med vann. 
  • Vannbeskyttet 5 atm / 50 meter: Tåler vann, men bør ikke bades med. 
  • Vanntett 10 atm / 100 meter: Tåler bruk i vann, men må ikke brukes som dykkerur. 
  • Vanntett 20 atm / 200 meter: Tåler dykking.
 
 

Flere ur har også skrukrone, ikke glem å skru kronen helt inn når du er i kontakt med vann. Det er lett å glemme når du sitter på flyet på vei til en badeferie.

 

Trykktest
 
 

Vi anbefaler trykktest ved batteriskift og jevnlig kontroll av uret. En trykktest UTEN pakningsservice gir ingen garanti for hvor lenge uret er tett. Pakninger må årlig ettersees eventuelt byttes hos autorisert forhandler, hvis reklamasjonsrett skal gjelde. 

En trykktest sier bare at uret er tett der og da fordi man ikke kan si hvor lenge de gamle pakninger varer.
For å kunne garantere at uret er vanntett i et år, må det ha pakningsservice i forbindelse med trykktest. 

Prisen på pakningsservice vil variere da det er forskjeller på antall pakninger i uret. 

Er det f.eks. en chronograf med tre trykkere så har den fem pakninger mot et enkelt ur som har to. I noen ur kan man bytte pakning i kronen mens i andre må hele kronen byttes.

 

Et kvartsur eller elektronisk ur
 

Batteriet i et kvartsur har forskjellig holdbarhet. I små urverk holder det opptil 1-2 år og i større herreur 3-5 år. Det er store forskjeller på kvartsklokker, men de fleste holder en svært nøyaktig tid. Certina sine precidrive quartz verk garanterer +/- 10 sekunder i året og Longines VHP +/- 5 sekunder på et helt år for å nevne noen. På flere kvartsur er det også en batteriindikator hvor sekundviseren «hopper» ujevnt. Dette er tegn på at batteriet bør byttes. 

Bestill service

  • Max. file size: 2 GB.
    Legg ved bilde slik at vi raskere kan vurdere uret ditt.