Tissot Seastar-klokke liggende i vann

De beste dykkerklokkene sommeren 2022

Sommertid er utetid. Her oppe i nord er sommeren skuffende kort. Derfor er vi også kjent for å utnytte den til fulle; fjelltopper skal bestiges, sykkelstier skal treneres og havets bunn skal utforskes. Det er ikke til å stikke under stol at en klokke er mer utsatt i møte med de 4 elementene – ikke minst det våte.
Vi tør påstå at ingen klokker er mer sikre og stilige enn dykkerklokker – eller divere om du vil. Derfor skal vi nå presentere noen av de aller beste dykkerklokkene som er å oppdrive denne sesongen.

Tissot Seastar

Tissot har lansert to nye varianter av Seastar i år.
Tissot Seastar 2000 Professional er en dykkerklokke med egenskaper man ofte finner i klokker med en langt stivere prislapp. Denne dykkerklokken er vanntett til 600 meter, har keramisk bezel og et automatisk Powermatic 80 urverk med 80 timer gangreserve og antimagnetisk nivachron balansefjær. Den er med sine 46 mm en klokke for dem som liker litt størrelse rundt håndleddet

Dessverre er det ikke så mange merker som lager dykkerklokker for kvinner. Derfor har Tissot for første gang lansert en Seastar-utgave i 36mm. Dette er en quartz-klokke med 300 meter vanntetthet og safirglass. Lenken kommer med et easy-change system, slik at du enkelt selv kan sette på andre reimer for å gi klokken en ny look.

 

Longines HydroConquest

Longines lanserte en fullstendig oppdatering av HydroConquest-kolleksjonen i 2018. Designet ble renere, mindre klumpete og mer moderne. Siden har det hvert år kommet nye tilskudd til kolleksjonen. HydroConquest er kvalitet fra innerst til ytterst; ekstremt solid lenke, 300 meters vanntetthet, keramisk bezel og et automatisk urverk med 72 timer gangreserve produsert for Longines av ETA.
Det siste året har vi sett en økende trend av Two-Tone klokker, inspirert av 1980-tallet, der den nye HydroConquest Two-Tone 41mm ble en umiddelbar suksess. Nå er forøvrig hele kolleksjonen komplett med en ny variant i 43mm.
Longines også har lansert en utgave i 39mm som passer like godt for menn som for kvinner.

 

Longines Legend Diver

Longines besitter en stolt historie helt tilbake til 1832, og ofte henter de inspirasjon i egen fortid når de lanserer sine nye modeller. Den mest kjente av dem alle er mye mulig Legend Diver. Dette er en modell som skiller seg ut fra en klassisk dykkerklokke ved at den har et “Super-Compressor”-design. Dette er en kasseforseglingsmetode som utnytter trykket kassen utsettes for under vann til å presse baklokket tilbake mot pakningen. Nå er denne kolleksjonen utvidet med 6 nye modeller med blå, burgunder og sand-farget urskive. Alle modellene leveres i størrelsene 36 mm og 42 mm.

Maurice Lacroix Aikon Venturer

Med Aikon Venturer er det første gang Maurice Lacroix tar steget inn i kategorien “dykkerklokke”. Merket har tatt utgangspunkt i det populære Aikon designet, men Aikon Venturer skiller seg ut ved at den har en dreibar bezel og større indekser for bedre synlighet under vann.
Aikon Venturer kommer i to varianter; en klassisk 3-håndsmodell og en GMT-utgave. Begge med automatisk urverk.

Rado Captain Cook

I et landskap delt mellom vintage-inspirerte og fremtidsrettede dykkerklokker, er det få merker som klarer å balansere mellom begge like godt som kolleksjonen Rado Captain Cook. Mens dens trofaste 37 mm-tolkninger av den originale Captain Cook fra 60-tallet har vært en hit blant entusiastene i årevis, fikk Rados mer moderne Captain Cook-utvalg et stort løft i 2021 med introduksjonen av Captain Cook High-Tech Ceramic Diver.
Fordelene med keramikk er at den gjør klokken lettere og svært ripebestandig. Det er ikke uten grunn Rado kalles “master of materials, vi kan for eksempel ta inn 20 år gamle Rado-klokker til service der lenken fortsatt ser tilnærmet ny ut!
Rado Captain Cook er vanntett til 300 meter, møter ISO 6425-standarden og har fått et oppgradert automatisk urverk hvor presisjon kan justeres ved 5 posisjoner mot tidligere 3 posisjoner. 

Certina DS Action 

I år har Certina kommet med en oppgradert utgave av deres DS Action 43mm. Klokkens design har blitt renere, den har fått det oppgradert Powermatic 80 urverket med antimagnetiske egenskaper, i tillegg til keramisk bezel. 
Totalt sett er modellen oppgradert med egenskaper man finner i langt dyrere modeller.

Seiko Save the Ocean

Siden 2018 har Seiko lansert Save the Ocean modeller hvor deler av inntektene går til organisasjoner som jobber med å studere og bevare havene. 
Seiko har økt kvaliteten på 2022-modellene og latt seg inspirere av 3 ikoniske dykkerklokker i merkets historie; 1965 Diver´s (62MAS), 1968 Diver´s og 1970 Diver´s (Captain Willard).

Seiko lanserer også i disse dager Prospex 1982 Hybrid Diver’s 40th Anniversary Limited Edition. Modellen, med tilnavnet Arnie, er begrenset til 4.000 eksemplare.
Dette er en ny hybridmodell drevet av Caliber H855, til minne om 40-årsjubileet for verdens første hybride dykkerklokke med alarm og kronograf. Den nye “Arnie” kommer nå også med dybdemåler.

I tillegg har japanerne kommet med Tortoise «Black Series Night Vision». Valget av grønn LumiBrite på visere og indekser gir et helt spesielt uttrykk og meget god lesbarhet, mens den grå matte skiven hindrer forstyrrende lysrefleksjon. Disse er begrenset til 6.000 eksemplarer.

Seiko save the ocean-klokke med blå urskive
Seiko Prospex 1982 Hybrid Diver's 40th Anniversary Limited Edition. Modellen, med tilnavnet Arnie

Vårt brede dykkerklokke-sortiment 

F. Lohne fører et stort utvalg vanntette klokker og dersom du kommer innom butikken ser vi frem til å hjelpe deg med å finne den optimale dykkerklokken. Du er selvfølgelig også hjertelig velkommen til ta en kikk på utvalget av dykkerklokker i nettbutikken vår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *